27 Mart 2012 Salı

2/C Sınıfı Masalı


Birkaç aydır yaptığımız çalışmalardan biri  de hikaye tamamlama çalışması.Hikayenin yarısını ben yazıyorum, diğer yarısını öğrencilerim tamamlıyor. Dersin sonunda 20-25 tane hikaye çıkıyor.
Cuma günü ormanlarla ilgili hikayemi evde unutunca öğrencilerim ilk kez baştan sona, toplu olarak bir masal yazdılar.
Her cümlenin sonunda da "öğretmenim çok güzel oldu." diyerek birbirlerini alkışladılar. Hikayeye hiçbir katkım olmadı. Sadece cümlelerin daha düzgün olabilmesi için düzeltmeler yaptım.
Hikaye tamamlaya bayılan bıcırlarım, bu etkinliği daha çok sevdiler.
Bugün 3. derste yazdıkları masalı ana sınıfı öğrencilerine okudular.
Kendilerine güvenlerini arttıran güzel bir etkinlik oldu.


 

 


                                            


                          2/C SINIFI MASALI

Bir varmış bir yokmuş. Uzak ülkelerin birinde bir orman varmış. Ormanda pek çok hayvan yaşarmış. Hayvanlar ormanı çok severmiş. Özellikle de iki arkadaş olan sincap ve tavşan. Sincap ve tavşan ormanda çok mutlularmış. Her gün erkenden kalkıp ormanda gezerlermiş. Tavşan bulduğu ceviz, fındık ve meşe palamutlarını sincaba verirmiş. Sincapta gördüğü havuç ve lahanaları tavşana götürürmüş. Sonra da birlikte afiyetle yerlermiş. Yine bir gün tam yemeklerini yerlerken korkunç bir ses duymuşlar. Hemen gidip bakmışlar. İki insan testereyle ağacı kesmeye çalışıyorlarmış. Çok telaşlanmışlar. Ağaç tam sincabın ayağına düşüyormuş ki tavşan onu kurtarmış. Sincap, tavşana teşekkür etmiş. Sen benim en iyi dostumsun demiş. O sırada insanlar ağaçları kesmeye devam ediyorlarmış. Sincap ve tavşan koşarak durumu ormanın kralı aslana haber vermişler. Aslan kuşları çağırmış. Kuşlar diğer hayvanlara haber vermiş. Irmağın kenarında tüm hayvanlar toplanmışlar. Birlikte  insanları korkutmaya karar vermişler. Maymun meşe ağacına çıkıp ağacı sallamış. İnsanların başına meşe palamutları düşmüş. Karıncalar insanların ayağını ısırmış. Kediler insanların yüzlerini tırmalamış. Fil hortumuyla insanların üzerlerine su atmış. İnsanlar kaçmaya çalışmışlar. Ama örümcekler çevrelerine ağ yapmış. İnsanlar hatalarını anlamışlar ve hayvanlardan özür dilemişler. Hayvanlar “eğer ağaç dikerseniz sizi affederiz” demişler. İnsanlar bu şartı hemen kabul etmişler. Fareler ağları kemirerek insanları kurtarmış. İnsanlar ertesi gün ellerinde fidanlarla tekrar ormana gelmişler. Fidanları dikmişler. Hayvanlar o günden sonra mutlu bir hayat sürmüşler……
                                               2/C SINIFI    
                                           ÖĞRENCİLERİ





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder